Προνόμια αθλητών για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ 

  Η πολιτεία επαναφέρει τα προνόμια που ίσχυαν μέχρι το 2008 αναφορικά με την εισαγωγή των αθλητών-αθλητριών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Στο σχέδιο του νόμου που πάει προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα www.sentragoal.gr προβλέπονται αναλυτικά τα μόρια εισαγωγής για κάθε μεγάλη επιτυχία των αθλητών-αθλητριών. Με τον ίδιο νόμο καταργούνται τα πριμ από αθλητικές διακρίσεις, οι διορισμοί στο Δημόσιο, στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

  Επανέρχεται η υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των αθλητών-τριών που θα επιτύχουν κατάκτηση μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

  Αθλητής-τρια που κατακτά 4η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμιους αγώνες ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, ή 1η έως 3η σε παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων ή επιτυγχάνει ή ισοφαρίζει παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή επίδοση νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, εισάγεται στα ΤΕΦΑΑ.

  Τα μόρια θα δίνονται ως εξής:

  Για 4η έως 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ

  Για 4η έως 8η νίκη νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η έως 3η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες παίδων-κορασίδων ή για την επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης παίδων-κορασίδων, παρέχεται 25% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 4η έως 8η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 4η έως 8η θέση σε παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 35% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 4η έως 8η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η έως 3η θέση σε παγκόσμιους αγώνες παίδων-κορασίδων ή για την επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 40% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 4η έως 8η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 4η έως 8η θέση σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η έως 3η θέση σε Μεσογειακούς Αγώνες, παρέχεται προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η έως 3η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 2η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 8% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 3η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 7% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

  Για 1η έως 3η θέση σε πανελλήνιους μαθητικούς-σχολικούς αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ 10% για την 1η νίκη, 8% και 7% αντίστοιχα.

  Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι αθλητές-αθλήτριες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια ή ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν άδεια με αποδοχές.